Evernote

Evernote review

Het Zwitsers zakmes voor al je thuiswerk.

 

Wat is Evernote?

Evernote is dé moderne werkplek waar je al je notities, webclips, visitekaartjes, foto’s, rekeningen, etc. opslaat en die met al je apparaten synchroniseert. Je kan overal aan het werk en productief blijven:

  • Schrijf notities, checklists en onderzoeken;
  • Orden webartikelen, documenten en foto’s;
  • Bespreek je werk met anderen, in de app;
  • Presenteer ideeën zonder slides te hoeven maken.

Als het gaat om het maken van allerlei notities en het gedaan krijgen van werk is Evernote een onmisbaar instrument.’ – PC Mag

Evernote op de PC of Mac

De applicatie op je PC

Het tool Evernote op de iPad

Op de iPad

(Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave)

Meer dan 100 miljoen mensen gebruiken het om projecten verder te helpen. In zogenaamde notitieboeken kun je al je bij elkaar behorende documenten opslaan. Elk document kun je voorzien van labels, zodat je later gemakkelijk kunt zoeken op items met een zelfde label. Ook is het mogelijk om te zoeken op woorden in teksten en notities.

evernote-app-iphone

Op je iPhone of Android

Samenwerking

Onderdeel van het pakket is de workchat: hiermee kun je met collega’s of vrienden je notities bespreken. Ook kun je deze in de vorm van een presentatie laten zien. En ter voorbereiding op je bespreking kun je een agenda en actiepunten aanmaken. Evernote is hierbij jouw digitale assistent. Wat dacht je bijvoorbeeld van het omzetten van gefotografeerde visitekaartjes die automatisch om worden gezet in je contacten? Het plannen van een reis wordt een stuk gemakkelijker: sla al je notities, foto’s, reviews van je bestemming op, samen met al je reserveringen. Of beheer al je uitgaven op vakantie door het opslaan van rekeningen, bonnetjes en ontvangstbewijzen. Kortom: legio mogelijkheden.

Een handige uitbreiding op Evernote is de tool Webclipper: hiermee kun je een hele webpagina opslaan, een screenshot of alleen de bladwijzer. Super handig!

Tool Evernote synchronisatie

Synchronisatie op al je apparaten

De verschillende versies

Evernote is verkrijgbaar in 3 versies:

  1. Basic – Deze versie is gratis en bevat alle basis functionaliteit.
  2. Plus – Deze versie kost €19,99 per jaar. Hiervoor krijg je veel meer opslagruimte op de server. Daarnaast kun je notities offline lezen, kun je e-mails opslaan en wachtwoorden gebruiken op je telefoon.
  3. Premium – Deze versie kost €39,99 per jaar en bied je 10 GB upload ruimte per maand. Naast de genoemde zaken bij de Plus versie kun je onder andere visitekaartjes scannen en digitaliseren, PDF’s annoteren, notities omzetten in presentaties, zoeken in Office documenten/bijlagen en aan je notities gerelateerde content bekijken.

Evernote is een zeer hoog gewaardeerd hulpmiddel en onmisbaar als tool bij al je online freelance thuiswerk!

Gebruik Evernote als de plek waar je alles opslaat…vraag je niet af op welk apparaat het staat—het staat in Evernote’ – The New York Times

Evernote-logo

Klik op het Evernote logo om naar de website te gaan

 

Leave A Response

* Denotes Required Field