Pinterest logo

Pinterest

Pinterest is een relatief jong platform en pas vanaf 2012 voor iedereen toegankelijk. Het is een website welke als een prikbord fungeert. Elke gebruiker kan één of meerdere mood-boards aanmaken en afbeeldingen pinnen over het hele web. Elke afbeelding, video of artikel kun je met behulp van de “Pin it”-knop op een eigen board plaatsen. Het is zelfs mogelijk om op een landkaart met een speld (pin) aan te geven waar de betreffende afbeelding is gemaakt. Per onderwerp of hobby kun je een eigen board aanmaken. Hierop kun je ook afbeeldingen herpinnen die je op boards van andere gebruikers tegenkomt. Tevens is het mogelijk om met verborgen (privé) boards te werken; je kunt dan enkele mensen toegang geven tot het betreffende board. Dit is ideaal om in projectverband te werken aan een gezamenlijk thema.

In Nederland maken ruim 1,6 miljoen mensen van Pinterest gebruik, waarvan bijna 300.000 dagelijks. Het is op dit moment een van de hardst groeiende platformen op het gebied van social media. De meerderheid van de gebruikers zijn vrouwen. Veel voorkomende onderwerpen op Pinterest zijn dan ook onder andere mode, beauty, bruiloften, inrichting, eten en drinken.

Ook voor commercieel gebruik begint Pinterest steeds interessanter te worden: veel bedrijven hebben het recentelijk ontdekt of beginnen er nu langzaam mee te experimenteren. Uit onderzoek blijkt dat het meer doorverwijzingen (referrals) oplevert dan Google+, LinkedIn en YouTube gecombineerd. Voor je bedrijf kun je een aparte pagina aanmaken. Deze biedt extra mogelijkheden, waaronder het bijhouden van statistieken over het bezoek van je boards. Zie ook mijn blog met 29 tips om met social media je bedrijf nog beter te promoten. Hierin worden naast Pinterest ook nog andere social media besproken.

Bezoek ook mijn Pinterest pagina met de volgende boards:

Mijn Pinterest board met Reisfoto’s:

Volg het bord Reisfoto’s van Guy op Pinterest.

Mijn board over Gezond Leven:

Volg het bord Gezond leven van Guy op Pinterest.

Mijn board met de Quote of the Day:

Volg het bord Quote of the day van Guy op Pinterest.

Mijn board over Social Media:

Volg het bord Social Media van Guy op Pinterest.

Mijn board over Internet Marketing (een board van deze site):

Volg het bord Internet Marketing van Guy op Pinterest.

 

Leave A Response

* Denotes Required Field