10 Thuiswerk tips om online geld te verdienen als freelancer

Hoe kun je van huis uit geld verdienen met je computer? 

In dit artikel zal ik 10 tips geven voor online (freelance) thuiswerk. Uiteraard zijn er veel meer manieren, maar dit is een eerste voorzet om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is. Dit zijn geen manieren om snel rijk te worden, maar ze kunnen je na verloop van tijd wel extra inkomen opleveren. Een en ander hangt ook samen met de hoeveelheid energie die je er in stopt. Dit zijn dingen die je prima parttime kunt doen. Laten we starten met de 10 tips voor een extra bijverdienste:

1.  Bloggen

Veel mensen hebben tegenwoordig hun eigen blog. Een blog over hun hobby, over hun huisdier, over alledaagse dingen, enz. Sommigen zijn zeer succesvol en hebben duizenden volgers. Bloggen is erg in de mode. Op het moment dat een blog populair is kun je hier geld mee gaan verdienen, bijvoorbeeld door het plaatsen van advertenties op je blog, of door producten te gaan aanprijzen die verband houden met je blog.

2. Freelance thuiswerk opdrachten

De freelance-economie is in opmars. Organisaties en bedrijven concentreren zich op hun kerntaken en besteden steeds meer werk uit. Freelancers springen in dit gat. Er zijn voor hun speciale websites in het leven geroepen waar bedrijven opdrachten plaatsen, waarop je als freelancer kunt inschrijven. Hierbij moet je denken aan jobs als het schrijven van artikelen, teksten inspreken, het vertalen van handleidingen, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website, het doen van een marketing onderzoek, het invullen van vragenlijsten, etc. Er zijn letterlijk tienduizenden vacatures te vinden voor een extra verdienste.

3.  Reclame op je thuiswerk website

Indien je een goed lopend blog of website hebt kun je erover denken om betaalde reclame op je website te laten plaatsen. Dit kan door middel van het plaatsen van een of meerdere banners (tekstblokken voor reclame) op je site. Hiervoor dien je je in te schrijven bij Google AdSense. Google zorgt er dan voor dat er reclame wordt geplaatst die is afgestemd op degene die jouw website of blog aan het bekijken is. Elke keer wanneer een lezer op de banner klikt verdien jij geld.

Google AdSense logo

Met Google AdSense thuis geld verdienen

4.  Affiliate worden

Op jouw thuiswerk website kun je ook reclame gaan maken voor producten van anderen. Dit dienen uiteraard wel producten te zijn die passen bij je verhaal. Wanneer een lezer het betreffende product koopt via de link op jouw site verdien je een bepaald percentage van de opbrengst. Dit wordt affiliate marketing genoemd. De opbrengst kan variëren van enkele procenten (voor het aanbieden van boeken bij Amazon) tot tientallen procenten voor het aanbieden van digitale producten van anderen, bv. software of elektronische boeken (ebooks). Zie ook mijn pagina over Affiliate marketing.

5. Digitale producten verkopen

Indien je creatief bent kun je je eigen producten gaan aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld een ebook gaan schrijven over je hobby of over een ander onderwerp waar je veel van af weet. Of je kunt je eigen gebouwde software te koop aanbieden. Hierbij bestaat ook weer de mogelijkheid van affiliate marketing: je kunt anderen jouw producten laten verkopen en samen delen in de opbrengst. Daarnaast kun je je beste foto’s gaan verkopen aan speciale sites die zogenaamde stockfoto’s verkopen. Zie ook mijn pagina over stockfotografie.

6.  Een webwinkel beginnen

Veel mensen beginnen een webwinkel met eigen gemaakte artikelen. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte kettingen, oorbellen of cupcakes. Of als je artistiek bent aangelegd kun je je eigen schilderijen of beelden te koop aan bieden. Hiervoor dien je uiteraard wel een eigen website te hebben, maar met WordPress is het tegenwoordig een stuk gemakkelijker om een eigen online winkel te bouwen.

7.  Spullen verkopen

Als je het leuk vindt om te handelen kun je (eventueel gebruikte) spullen aanbieden op het Internet. In Nederland kan dit via Marktplaats en in het buitenland via eBay. Er zijn genoeg mensen die spullen goedkoop in het buitenland aanschaffen en dan hier met veel winst verkopen. Denk hierbij aan auto’s, sieraden, kleding, accessoires, etc.

8.  Apps maken

De markt van de apps is nog steeds een hard groeiende markt. Wanneer je het leuk vindt om apps te ontwikkelen kun je deze aanbieden aan bijvoorbeeld Apple of Google. Wanneer je apps verkocht worden ontvang je weer een gedeelte van de opbrengst. Er zijn veel hulpprogramma’s op de markt om je te helpen bij het ontwikkelen van zo’n app. Wie weet ontwikkel jij wel de opvolger van Angry Birds.

9.  Websites kopen en verkopen

Net zo als je huizen kunt kopen en verkopen kun je ook websites en domeinnamen kopen en verkopen. Er zijn websites die veel verkeer genereren, maar niet echt winstgevend zijn. Misschien kun jij zo’n site wel winstgevend maakt. Of misschien heb jij een goede thuiswerk site ontwikkeld, waarin je concurrent is geïnteresseerd. Je kunt jouw site dan met flinke winst doorverkopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon domeinnamen opkopen en hopen dat er mensen zijn die op zoek zijn naar een naam voor hun site, die al door jou is vastgelegd.

10. Video’s publiceren

Vind je het leuk om bepaalde dingen te presenteren en uit te leggen dan is het misschien een idee op filmpjes te gaan opnemen. Dit kunnen filmpjes zijn over het gebruik van bepaalde apparaten, het uitvoeren van klussen, het reviewen van apparatuur of programmatuur, etc. Maar ook filmpjes met uitleg voor scholieren en studenten over bepaalde onderwerpen scoren goed.

Met freelance thuiswerk geld verdienen

Dit is slechts een kleine opsomming van activiteiten waar je thuis online geld mee kunt verdienen. Laat je creativiteit de vrije loop en je kunt vast nog wel meer dingen bedenken. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Deze kun je onderaan de pagina toevoegen. Ook vragen zijn welkom!

 

In mijn gratis Ebook zal ik iets dieper in gaan op de genoemde onderwerpen. Vraag het vandaag nog aan:

Gratis Ebook met 10 Tips om online thuis geld te verdienen

Leave A Response

* Denotes Required Field